משה לויץ ז"ל

נפל ביום ז' בתמוז תשמ"ב
28/06/1982

מידע כללי

מין
זכר
בן
32בנופלו
דרגה
יחידה
שבט

בן מנוחה ויעקב, נולד ביום ט' בתמוז תש"י (24.7.1950) בתל-אביב. משה סיים את בית-הספר "רמת-חן", שנתיים למד בפנימייה הצבאית בחיפה, שנה אחת למד בלונדון וסיים את חוק לימודיו בבית-הספר "אנקורי" בתל-אביב.

משה גויס לצה"ל בתחילת פברואר 1969. לאחר הטירונות, ולאחר שהשתלם בקורסים לחובשים כלליים ולחובשים קרביים, הוא הוצב כחובש בגדוד בחטיבת גולני. לקראת שחרורו מהשירות הסדיר, הועבר משה לחיל-השריון והשתלם במקצועות הטנק.

בתחילת פברואר 1972, שוחרר משה מהשירות הסדיר. הוא השתתף במלחמת יום הכיפורים וקיבל את אות המערכה. משה הוא בוגר האוניברסיטה העברית. עם סיום לימודיו, הוא התקבל לעבודה במשרד הביטחון. את תפקידו באגף הכספים מילא משה במסירות ובמיומנות, תוך קיום מערכת יחסים חברית עם כל הסובבים אותו. במסגרת עבוודתו, הוא הציע הצעת יעול שתחסוך למערכת הביטחון כסף רב. חבריו לעבודה והממונים עליו הכירו והוקירו את כשרונותיו ואת נכונותו לסייע למערכת כמיטב יכולתו.

משה נשא אשה, והזוג קבע את מקום מושבו בתל-אביב. לימים נולד להם בן. משה היה בן מסור וקשור מאוד למשפחתו.

בשירות המילואים חזר משה לתפקידו כחובש קרבי. ביום ז' בתמוז תשמ"ב (28.6.1982), נפל רב-טוראי משה בעת מילוי תפקידו והובא למנוחת עולמים בבית-הקברות הצבאי בקריית שאול. לאחר נופלו, הוא הועלה לדרגת סמל. הוא השאיר אחריו אשה ובן, הורים, שני אחים ואחות.

במכתבו למשפחה השכולה, כתב מפקדו: "משה היה חייל טוב, אשר ביצע את כל המוטל עליו כחייל בכל עת שנדרש לכך".

פינת הנצחה

ניתן לשתף אותנו בסיפורים, תמונות וקטעי מידע דרך כפתור ״שתפו אותנו בסיפור״ בתפריט העליון

משה מוזכר באנדרטת הנצחה הנמצאת בשבט.

חורשת בוגרי שבט צופי רמת חן שנפלו במערכות ישראל (יער גבעת כח)

החורשה היא חלק מיער גבעת כ"ח. בכניסה לחורשה הוקם גלעד אבנים גדול ובמרכזו מוטבע לוח אבן רבוע. בלוח, מתחת לסמל הצופים, פרטי ההנצחה ושורות של לוחיות מוזהבות, בכל אחת פרטים של אחד הנופלים.

כאן מונצחים מי שבמהלך נעוריהם היו חברים בשבט הצופים ברמת חן, בדרום רמת גן, אשר נפלו בכל מערכות ישראל.

ההנצחה ביוזמת אנשי שבט הצופים ובסיוע קק"ל.

המקום נגיש חלקית, נדרשת הליכה. ההנצחה ביער קולה (יער גבעת כ"ח) השוכן מדרום לראש העין. מכביש 444 דרומית לכניסה לאלעד נכנסים לכיוון "מאוזוליאום מזור", ממשיכים ישר בפנייה בכביש אספלט, פנייה ראשונה שמאלה, נסיעה ישר עד עמוד חשמל. האנדרטה ניצבת מאחורי עמוד החשמל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שתפו אותנו בסיפור
ניתן להעלות מספר תמונות אם רוצים, עד 10 תמונות בפורמט jpg או png במשקל מקסימלי של 2MB.