רון ורדי ז"ל

נפל ביום א' באלול תשמ"ד
29/08/1984

מידע כללי

מין
זכר
בן
20בנופלו
דרגה
שבט
הנהגה

בן דרורה וידידיה, נולד ביום כ"ט באייר תשכ"ד (11.5.1964) בראשון לציון. רון החל את מסלול לימודיו בבית-הספר היסודי "חביב" וסיימו בהצטיינות. הוא המשיך ללמוד בגימנסיה הריאלית בראשון לציון, אך הפסיק את לימודיו וניגש לבחינות הבגרות כנבחן חיצוני. רון היה נער מחונן, היו לו שטחי פעילות רבים, ואף תרם למען הכלל והחברה. הוא היה חניך בתנועת "הצופים", ראש גדוד בשבט שורק ומרכז שבט הצופים "יעד" ברמת אליהו.

כבר בילדותו נכרו בו תכונותיו. בגיל שתיים-עשרה תחזק את המרכזיה הפדגוגית בבית-הספר "חביב", והחל את לימודי המחשב בחוג לנוער שוחר מדע במכון ויצמן.

רון ריכז והדריך חוגים שונים: במרכז ההדרכה לתנועות הנוער, בבית-ספר למחשבים, בחוגים לחובבות רדיו, חשמל ואלקטרוניקה, וגם כתב והוציא לאור חוברת עזר בנושאים אלה. הוא השתתף במשלחת נוער מטעם עיריית ראשון לציון לארצות-הברית, ובסרט התעודה "שש-עשרה בראשון", ששודר בטלויזיה הישראלית.

כן פעל רון ב"משמר האזרחי" בעירו. תחביביו היו צילום ופיתוח, צלילה וגלישת מצוקים. את ידיעותיו באלקטרוניקה ובחומרת מחשבים רכש בעצמו והגיע בנושאים אלה להישגים. הוא היה הראשון שביצע באופן מעשי תקשורת בין מחשבים בעזרת קשר טלפוני עם עתון "מעריב".

רון דחה את גיוסו בשנה אחת, התנדב לשנת "אתגר", ופעל בה למען חניכי תנועתו ונוער שוליים ברמת אליהו.

בתחילת נובמבר 1983 הוא גויס לצה"ל, והתנדב לשרת בחטיבת "גבעתי". לאחר הטירונות צורף רון לגדוד "שקד", השתלם בקורסים שונים וביניהם – קורס צלפי סער.

ביום א' באלול תשמ"ד (29.8.1984) נפל רון בעת מילוי תפקידו בלבנון, והובא למנוחת-עולמים בבית-הקברות הצבאי בראשון לציון. הוא השאיר אחריו הורים, אחות ואחים תאומים.

במכתב תנחומים למשפחתו, כתב מפקדו, בין השאר: "במהלך שירותו הקצר בגדוד הספיק רון להשתתף בפעילויות מבצעיות רבות ובתקופת אימונים ארוכה בה התבלט משכמו ומעלה ונתחבב על כל הסובבים אותו. הכרתי את רון כחייל בעל רצון עז ויכולת רבה ומנהיגותו נכרה בכל אשר עשה וביצע".

לזכרו הוקם בבית-הספר "חביב" בראשון לציון "מרכז רון לטיפוח ילדים מחוננים על-שם רון ורדי" המקיף את ילדי ראשון לציון המחוננים בכיתות ג' עד ו'.

פינת הנצחה

ניתן לשתף אותנו בסיפורים, תמונות וקטעי מידע דרך כפתור ״שתפו אותנו בסיפור״ בתפריט העליון

רון מונצח בחדר הזיכרון ובגן הנופלים השבטי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שתפו אותנו בסיפור
ניתן להעלות מספר תמונות אם רוצים, עד 10 תמונות בפורמט jpg או png במשקל מקסימלי של 2MB.